Roda de premsa avui dimarts 25 de març 12.30 h a UB Raval (c/ Montalegre 8), Aula 204

#Desobediencia2014

Roda de premsa | Dimarts 25 de març 12.30 h | UB Raval Aula 204 Montalegre, 8 BCN

MANUEL DELGADO [GRECS] | Activista feminista | JAUME ASENS [Observatori DESC] | Representant ENCAUSADES PARLAMENT | AIDA GUILLÉN [IDHC/Desobediència2014]

Les reformes de la Llei de Seguretat Ciutadana, del Codi Penal i de la Llei d’Avortament són tant greus que ens traslladen a més de 40 anys enrere, eliminant i buidant de contingut els nostres drets i llibertats més bàsics. 

No ho podem permetre, ho hem d’aturar!

#Desobediencia2014 és una campanya que pretén aturar les noves reformes contra les llibertats civils (Codi Penal, Llei Mordassa, Llei contra l’Avortament) de l’actual ministre Gallardón i el Govern del PP

El tret de sortida serà el proper dimarts  25 de Març amb un acte a la UB Raval

Davant la [re]tallada de drets ENS PLANTEM i DESOBEÏM! 18.30 Aula Magna UB Raval BCN, Acte en defensa dels drets civils, polítics i reproductius

I una mobilització el #29M junt amb les companyes represaliades #EncausadesParlament

“Ells no manen si nosaltres no obeïm”; crida a la desobediència, retrobem-nos de nou a les 18:30 Plaça Catalunya!

https://desobediencia2014.wordpress.com/

http://youtu.be/L6rVB20NwOE 

 

MANIFEST

La crisi financera i econòmica que està devastant les societats occidentals des de l’any 2008 i que ha portat la imposició de polítiques públiques d’ajustament impulsades pels poder polítics, han donat lloc a regressions greus en matèria de drets socials i econòmics. El dret a la salut, a l’educació pública i de qualitat, a l’habitatge, al mediambient i a l’energia, al treball o a la cultura han estat contínuament retallats i buidats de contingut, convertint-los en mercaderies accessibles només per aquelles persones que s’ho poden permetre. Mentre la riquesa es concentra cada vegada en menys mans, la majoria de la població es veu abocada a una situació de pobresa i precarització cada cop més insostenible.

Davant d’aquesta situació, amplis sectors de la nostra societat van decidir respondre. Sortint de l’aïllament i de la frustració, van obrir una fase de fortes aspiracions de canvi social, mitjançant extensos processos de protesta, desobediència i autoorganització.

Com a reacció envers aquest despertar, el govern espanyol ha posat en marxa un procés de reestructuració del marc dels drets i llibertats que té com a fita la construcció d’un règim de trets autoritaris que preservi l’etiqueta “democràcia”. 

L’aprovació de les projectades reformes del Codi Penal, de la Llei d’Enjudiciament Criminal, de la Llei de l’avortament, de la Llei de Seguretat Ciutadana i de la Llei de Seguretat Privada, representarien un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització i lluita. Aquestes reformes:

  • Restringeixen de forma absolutament innecessària, injustificada i desproporcionada el dret de reunió i manifestació, així com la llibertat d’expressió, d’opinió i d’informació.
  • Consoliden el procés d’expansió del dret penal, criminalitzant encara més la dissidència i la pobresa.
  • Suposen una profunda vulneració del dret al propi cos i a la llibertat de decisió de les dones.
  • Doten els poders públics d’amplis marges d’arbitrarietat davant la ciutadania que protesta i que fa ús de l’espai públic.

Aquestes reformes suposen un atac tan greu, que el rebuig social ha de ser igualment contundent. Des de la Campanya Desobediència 2014, integrada per persones i col·lectius socials, sindicals, veïnals, i de defensa dels drets humans fem una crida a que la societat civil es posicioni de manera ferma i massiva contra aquesta intolerable ofensiva, deixant clar que no acceptarem cap retrocés en els drets i llibertats conquerides gràcies a l’esforç de generacions de persones lluitadores. De fet, aquest retrocés ja el venim patint. No podem oblidar que 20 persones seran jutjades a partir del 31 de març per intentar aturar uns pressupostos antisocials amb una acció davant del Parlament. És per tot això que, en el cas que no s’aturin aquestes reformes, anunciem des d’ara que generarem mecanismes de desobediència col·lectiva per què aquestes lleis no es puguin aplicar.

Davant la [Re]tallada de llibertats, ENS PLANTEM!

#desob14   #STOPleyABORTO   #STOPleyMORDAZA   #STOPcodigoPENAL #StopReformesiRetallades #Desobediencia2014

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: