Contra l’aprovació de la Llei Mordassa, ENS PLANTEM!: manifestacions dissabte #20D, a Barcelona, 12h Plaça Universitat

Contra l’aprovació de la Llei Mordassa, ENS PLANTEM!

Mesos després d’aconseguir, gràcies a la mobilització de les organitzacions feministes i de defensa dels drets humans, que el govern retirés el seu projecte de reforma de la Llei de l’Avortament, ens enfrontem a un nou episodi de l’atac del govern contra els drets civils i polítics. El projecte de Llei Orgànica de protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa, s´ha aprovat al Congrés dels Diputats. Si no l’aturem, la Llei pot ser aprovada pel Senat en un o dos mesos.

Fa mesos ens vàrem posicionar contra l’actual procés de [RE] tallades de drets i llibertats a través d’un acte massiu a la Universitat de Barcelona i una manifestació en què van participar unes 10.000 persones. Així mateix, en aquests mesos, diverses iniciatives, com No Som Delicte, han pres els carrers en altres llocs per frenar l’aprovació de la Llei Mordassa i les reformes repressives i regressives del Codi Penal.

La situació és realment greu i alarmant, ja que l’aprovació de la Llei Mordassa suposa un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització i lluita.

Amb aquesta llei, sancionaran:

  • Ocupar la via pública i exercir el nostre dret de manifestació o reunió si no es realitza la “comunicació” prèvia als cossos policials.

  • Manifestar-nos davant del Parlament, o davant dels centres de salut, escoles o altres centres on es duguin a terme serveis bàsics.

  • Aturar desnonaments o fer escraches o ocupacions pacífiques d’entitats bancàries.

  • Ocupar espais abandonats i sense ús o participar en alguna de les seves activitats.

  • Gravar actuacions policials desproporcionades

Amb aquesta llei, els agents de cossos i forces de seguretat podran:

  • disoldre reunions i manifestacions, junt amb cossos de seguretat privada;

  • retenir persones durant hores, registrar-les i obligar a despullar-se a la via pública si ho creuen convenient;

  • expulsar directament les persones que hagin creuat la frontera, sense respectar el dret d’asil i el conjunt de normes internacionals en la matèria

Davant d’això, el dia 20 de desembre sortim massivament al carrer per expressar el nostre més profund rebuig a la Llei Mordassa i a qualsevol retallada en els nostres drets i llibertats. A hores d’ara s’han convocat concentracions en almenys 20 ciutats d’arreu de l’estat: Madrid, Barcelona, El Vendrell, Alcoi, Castelló, València, Bilbao, Oviedo, Logroño, Santander, Almeria, Cadis, Granada, Sevilla, Orense, Salamanca, Burgos, Ciudad Real, Fuerteventura i Villena.

A Barcelona, des d’una plataforma ciutadana àmplia, la manifestació sortirà a les 12h de plaça Universitat per acabar a la Subdelegació del Govern.

Anunciem des de ja que seguirem manifestant-nos, ocupant seus d’entitats bancàries, fent escraches, gravant actuacions policials abusives i denunciant les batudes racistes i les devolucions en calent. No permetrem que ens emmordassin ni més caces de bruixes, i si s’aprova la reforma generarem els mecanismes de desobediència col·lectiva que calguin per fer-la inaplicable. Perquè no podem permetre cap més atac contra els nostres drets i llibertats, FORA LA LLEI MORDASSA!

Per tots els col·lectius i persones que vulguin implicar-se en la continuïtat a la campanya, la propera convocatòria és dimarts 13 de gener a les 19.30h.

 

DESOB20DESbaixa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: